ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΩΜΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ.. ΜΟΝΟ ΑΝΟΙΧΤΑ
HELLASS

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΣ?

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
Εστω ένας κουλουρτζής ο οποίος αγοράζει 80 κουλούρια x 0,14 ευρώ = 11,20 ευρώ, με 2,8 ευρώ συνολική έκπτωση και 9% ΦΠΑ επί της τελικής τιμής (0,756 ευρώ) που τελικά του στοιχίζουν 9,156 ευρώ. Τα πουλάει προς 0,50 ευρώ το ένα, δηλαδή σύνολο 80 x 0,50 ευρώ = 40,00 ευρώ. Τα 80 κουλούρια πωλούνται καθημερινά σε ένα κτήριο μιας μεγάλης εταιρείας, και αν υποθέσουμε οτι ο ίδιος κουλουρτζής πουλάει κουλούρια σε (τουλάχιστον) 5 τέτοια κτήρια καθημερινά, έχουμε σε μηνιαία βάση έσοδα: (5 εταιρείες) x (25 εργάσιμες ημέρες) x (40,00 ευρώ) = 5.000 ευρώ (Ω ΝΑΙ!!) και έξοδα: 5 x 25 x 9,156 = 1.144,5 ευρώ, δηλαδή ΚΑΘΑΡΑ μηνιαία έσοδα: 3.855,50 ευρώ. Φυσικά ο κουλουρτζής δεν εκδίδει απόδειξη για κανένα από τα κουλούρια που πουλάει, ούτε έχει μαγαζί δηλαδή λειτουργικά έξοδα, διαθέτει μόνο (??) ένα τρίκυκλο μηχανάκι. Σας φαίνεται τρελό; Και όμως, πρόκειται για τον κουλουρτζή του κτηρίου μας, του οποίου τα κουλούρια γίνονται ανάρπαστα και ο οποίος είναι ένας κακομοίρης (στην εμφάνιση) αλλοδαπός που αγοράζει με τιμολόγια και διαθέτει ΑΦΜ. Ο εν λόγω κύριος ξέχασε ένα τιμολόγιο μέσα στην σακούλα με τα κουλούρια κι έτσι μάθαμε πως ζει.
ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΜΑΣ...

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ - BODIES.. Η ΕΚΘΕΣΗ

Η πολυδιαφημισμένη έκθεση «Our Body» που περιλαμβάνει αληθινά σώματα νεκρών ανθρώπων και εμβρυων απο 3 εβδομάδων ως 8 μηνών τα οποία έχουν διατηρηθεί, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.

Με απόφασή της η γαλλική δικαιοσύνη ζητά από τους διοργανωτές της έκθεσης, που εγκαινιάστηκε στο Παρίσι τον περασμένο Φεβρουάριο, να διακόψουν εντός 24 ωρών τη λειτουργία της, εξαιτίας των αμφιβολιών που εξέφρασαν ανθρωπιστικές οργανώσεις για την "παράνομη" προέλευση των νεκρών σωμάτων.

Η διοργανώτρια εταιρεία υποστηρίζει ότι τα σώματα προέρχονται από ιατρικές σχολές της Κίνας και είναι έτοιμη να προσβάλει την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου. Έντονες αντιδράσεις, κυρίως για την ηθική διάσταση της έκθεσης νεκρών, εκφράστηκαν και στην ελληνική εκδοχή της διοργάνωσης με τίτλο «Bodies»

Η Έκθεση ξεναγεί τους επισκέπτες σε διαφορετικές αίθουσες προσφέροντας τους τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά το σκελετικό, μυϊκό, αναπαραγωγικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό, καθώς και άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος.

Πολλά από τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παραστατικές αθλητικές στάσεις, επιτρέποντας στον επισκέπτη να τα συσχετίσει με τις καθημερινές του δραστηριότητες. Επίσης, αυθεντικά ανθρώπινα εκθέματα δείχνουν τη φθορά που δημιουργείται στα όργανα από το υπερβολικό φαγητό και την έλλειψη άσκησης. Ένας υγιής πνεύμονας στέκεται δίπλα σε ένα «μαύρο», κατεστραμμένο από το κάπνισμα, πνεύμονα προκαλώντας μια τόσο έντονη σύγκριση, δυνατότερη από οποιαδήποτε φωτογραφία.

Τα δείγματα των ανθρώπινων σωμάτων της έκθεσης, είναι διατηρημένα με μια επαναστατική τεχνική που ονομάζεται Πολυμερής Συντήρηση. Με αυτή τη διαδικασία, ο ανθρώπινος ιστός διατηρείται μόνιμα με τη χρήση υγρής σιλικόνης που, μετά από ειδικές επεξεργασίες, στερεοποιείται. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δείγμα, διατηρημένο έως και το κυτταρικό επίπεδο, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πολυπλοκότητα των οστών, των μυών, των νεύρων, των αιμοφόρων αγγείων και των οργάνων. Ένα ολόκληρο ανθρώπινο σώμα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και ένα χρόνο για να ετοιμαστεί.

Η Έκθεση απολαμβάνει παγκόσμια αποδοχή, προσελκύοντας σχεδόν 11 εκατ. επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις όπως η Ν. Υόρκη, το Λας Βέγκας, η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο, το Σάο Πάολο, η Βαρκελώνη και η Πράγα.



"
Η εκπαιδευτική σημασία αυτής της έκθεσης είναι ανεκτίμητη", λέει ο Δρ. Roy Glover, Επίτιμος Καθηγητής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και Ιατρικός Διευθύνων Σύμβουλος της έκθεσης. "Για αιώνες, μόνο η ιατρική κοινότητα μάθαινε για τις εσωτερικές διεργασίες του ανθρώπινου σώματος από τη μελέτη των αληθινών ανθρώπινων σωμάτων και, τώρα, με την έκθεση "Bodies" δίνεται και στο ευρύ κοινό η ευκαιρία να αποκτήσει μια βαθύτερη γνώση πάνω στην ανατομία και στις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος."
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ VIDEO ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ BUENOS AIRES ΜΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ >>ΕΔΩ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΙΧΟ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ "ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ" ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ'ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΛΟΓΩ ΚΟΣΜΟΣΥΡΟΗΣ.